Gratis elektronische bibliotheek

Van pakhuis tot preekhuis - Sabine (Red.) Hiebsch

PRIJS: GRATIS
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
DATUM VAN PUBLICATIE: november 2013
BESTANDSGROOTTE: 12,87
ISBN: 9789023927440
TAAL: NEDERLANDS
AUTEUR: Sabine (Red.) Hiebsch

U vindt hier de pdf van het boek Van pakhuis tot preekhuis

Omschrijving:

ISBN: 9789023927440Auteur: Dr. Sabine Hiebsch en Drs. Martin L. van WijngaardenTitel: Van pakhuis tot preekhuisOndertitel: 425 jaar Lutherse Gemeente in AmsterdamFlaptekst:In 2013 viert de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam haar 425-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan verschijnt deze prachtig geïllustreerde full colour jubileumbundel, waarvan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.Vluchtelingen die na de verovering van Antwerpen in 1585 naar de Noordelijke Nederlanden vertrokken en immigranten vanuit Duitsland en de Scandinavische landen stonden aan het begin van de gemeente. Vanuit bescheiden bijeenkomsten in privéhuizen groeide een lutherse gemeente die in 1633 een reeks verbouwde pakhuizen als (Oude) Lutherse Kerk in gebruik kon nemen, die ruimte bood aan 6000 mensen.
Als onderdeel van een godsdienstige minderheid is de Lutherse Gemeente Amsterdam de uitdaging blijven aangaan om haar theologische traditie in de lijn van Martin Luther uit te dragen.

...ijven adviseert over hernieuwbare energie en duurzaamheid met focus op bio-energie en biomaterialen ... Van pakhuis tot preekhuis by Boekencentrum Uitgevers - Issuu ... . Hij heeft bijna twintig jaar ervaring op het gebied van biomassa en biobrandstoffen en een uitgebreid begrip van de leveringsketen, distributie en verschillende sectoren die hieraan verbonden zijn. Tom Leenders is industrieel ontwerper en samen met Dorus Galama oprichter en eigenaar van Gerrard Street. Dit ondernemer duo was het zat elk jaar hun koptelefoon weg te moeten gooien vanwege een kapot sn ... bol.com | Van pakhuis tot preekhuis, Sabine (Red.) Hiebsch ... ... . Dit ondernemer duo was het zat elk jaar hun koptelefoon weg te moeten gooien vanwege een kapot snoertje. Zo ontstond het idee een modulaire koptelefoon te maken. Tom vertelt hoe deze koptelefoon tot stand kwam: van idee tot in de winkel. Van volkstuin tot tuinpark. Hoe kunnen volkstuinparken tuinparken voor alle Amsterdammers zijn? ... We laten ons inspireren met voorbeelden hoe volkstuinparken zich ontwikkelen tot tuinparken en gaan in gesprek over een tuin voor iedereen. ... Pakhuis de Zwijger. Piet Heinkade 179. 1019 HC Amsterdam. Routebeschrijving. Van pakhuis tot museum Het ORGEL 113 (2017), nr. 2, 20-25 [samenvatting] Het Nationaal Orgelmuseum te Elburg bestaat dit jaar veertig jaar. Maarten Seijbel richtte het orgelmuseum in 1977 op en bleef door de jaren heen ijverig verzamelen....